O ZFPF

Zarząd ZFPF

Adrian Jarosz - Prezes Zarządu (Expander Advisors)

Absolwent Zarządzania i Marketingu na Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Zaczynał pracę jako doradca finansowy w firmie Expander, następnie związał się z Open Finance, gdzie przechodził przez kolejne szczeble kariery. Uczestniczył m.in. we wprowadzaniu firmy na giełdę. Pełnił także funkcję prezesa Tax Care S.A. oraz Idea Leasing. W latach 2013 - 2015 sprawował funkcję wiceprezesa Avivy, gdzie odpowiadał za rozwijanie alternatywnych kanałów dystrybucji.

Joanna Tomicka-Zawora - Prezes Zarządu Open Finance S.A. i Home Broker S.A.

Joanna Tomicka-Zawora posiada ponad 20 lat doświadczenia w sektorze usług finansowych. W latach 1997-2005 w Citibanku pełniła kolejno funkcję dyrektora sprzedaży, dyrektora dystrybucji krajowej i dyrektora zarządzającego w obszarze kart kredytowych. Następnie w latach 2005-2009 rozwijała siłę rynkową Banku Millennium, gdzie jako dyrektor zarządzający zbudowała m.in. linię biznesową Consumer Finance oraz portfel 1 mln kart płatniczych, które przyniosły bankowi 500 mln złotych przychodów rocznych.

Dominik Skrzycki - Wiceprezes Zarządu (mFinanse)

Członek zarządu spółki mFinanse SA, BRE Ubezpieczenia Sp. z o.o. oraz BRE Agent Ubezpieczeniowy. Od 2004 roku związany z grupą BRE Banku (obecnie mBanku). Pracę w bankowości zaczynał jako analityk finansowy w pionie ryzyka kredytów detalicznych. W latach 2006-2010 zarządzał wydziałem produktów hipotecznych w MultiBanku, a od 2010 roku objął kierownictwo nad  obszarem hipotecznym obu marek detalicznych grupy BRE. Ukończył studia Finanse i Bankowość na Uniwersytecie Łódzkim.

Rada Nadzorcza Związku Firm Pośrednictwa Finansowego:

Jacek Dziadak (Notus Finanse) - Przewodniczący

Łukasz Bińka (Gold Finance) - Członek Rady Nadzorczej