MISSING TRANSLATION - Zarząd ZFDF

MISSING TRANSLATION -

Andrzej Oślizło - Prezes Zarządu (Expander)

Prezes Zarządu Expander Advisors Sp. z o.o. oraz Prezes Związku Firm Doradztwa Finansowego. Wcześniej pełnił funkcję Członka Zarządu ds. Ekonomiczno-Finansowych w Polskich Liniach Lotniczych LOT, gdzie odpowiadał za przeprowadzoną z sukcesem restrukturyzację finansową i operacyjną spółki oraz jej grupy kapitałowej. Ponadto pełnił funkcje zarządcze w spółkach takich jak: RC Union (Wiceprezes Zarządu, Partner 2008-2009), LA POSTE/Geo Post (Dyrektor ds. Inwestycji i Rozwoju, Europa Środkowa, Południowa i Wschodnia, 2006-2008), Schenker/DB Group (Wiceprezes Zarządu, Dyrektor Finansowy, Prezes Zarządu, 2002-2006), Vatech Elin EBG (Dyrektor Zarządzający, Członek Zarządu). Ukończył studia ekonomiczne na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach oraz informatykę na Politechnice Śląskiej. Posiada tytuł MBA uzyskany w European University w Montreux w Szwajcarii.

Jacek Dziadak - Wiceprezes Zarządu (Dom Kredytowy Notus)

Wiceprezes Zarządu Związku Firm Doradztwa Finansowego oraz współzałożyciel i akcjonariusz Domu Kredytowego Notus S.A., gdzie od 2004r. pełni funkcję Wiceprezesa Zarządu. Z rynkiem finansowo-bankowym związany jest od dziesięciu lat. Karierę zawodową rozpoczął od pracy w PTK Centertel, gdzie do 1999 roku był odpowiedzialny za sprzedaż bezpośrednią. Następnie przez cztery kolejne lata pracował w GE Bank Mieszkaniowym. Ukończył studia na Wydziale Zarządzania i Marketingu w Wyższej Szkole Ekologii i Zarządzania.

Artur Bajon - Wiceprezes Zarządu (Open Finance)

Członek zarządu Związku Firm Doradztwa Finansowego i dyrektor ds. produktów bankowych w Open Finance S.A. (od marca 2011 r.). Z Open Finance związany jest od 2006 roku. Zaczynał jako doradca finansowy by szybko awansować na stanowisko kierownika oddziału w Krakowie a następnie ? od 2010 roku ? objął tę funkcję w Warszawie. Przed rozpoczęciem kariery w Open Finance pracował w Comarch S.A. Obecnie, w Open Finance, Artur Bajon odpowiada za kontakt i relacje z bankami, w tym m.in. za: negocjacje warunków współpracy, poszerzanie gamy produktów a także za zarządzanie departamentem wsparcia dla doradców.

Maciej Kossowski - Członek Zarządu ( Wealth Solutions)

Prezes zarządu spółki Wealth Solutions SA oraz członek zarządu Związku Firm Doradztwa Finansowego. W Wealth Solutions odpowiada za rozwój oferty produktów inwestycyjnych, oraz działania PR. W przeszłości pełnił funkcję analityka rynków finansowych w Expander S.A. ? pierwszej w Polsce spółce doradztwa finansowego. Ukończył studia (Finanse i Rachunkowość oraz Marketing i Zarządzanie) w Szkole Głównej Handlowej oraz na Uniwersytecie Warszawskim (dziennikarstwo).

Rada Nadzorcza Związku Firm Doradztwa Finansowego:

Krzysztof Barembruch - Przewodniczący Rady Nadzorczej

Dominik Skrzycki - Zastępca Przewodniczącego Rady Nadzorczej (Aspiro)

Urszula Bednik - Zastępca Przewodniczącego Rady Nadzorczej (HB Doradcy Finansowi)

Bogusław Półtorak - Członek Rady Nadzorczej (Bankier.pl)

Maciej Molewski - Członek Rady Nadzorczej (PDK Fiolet)